Sterillager Ängelholms Sjukhus

Bruynzeel Storage Systems har under 2019 levererat två stycken eldrivna kompaktförråd, Compactus® dynamic XTR, till en sterilcentral på operationsverksamheten på Ängelholms Sjukhus.

I det ena kompaktförrådet förvaras sterilt gods, galler, verktyg, reservdelar inför operationsverksamheten. I det andra kompaktförrådet förvaras sterilt engångsmaterial till hela avdelningen. Vi träffar Conny Svitzler, sektionschef på steriltekniska på Ängelholms Sjukhus. Han berättar att från deras tidigare förråd har de ökat från 90 till 500 hyllmeter.

När vi valde att satsa på kompaktförråd så har vi sparat 200 000 kr per år i lokalhyra, och en hel del sparad tid då vi kunde ha allt lager på ett plan, istället för både i källaren och på OP.

Conny Svitzler

Sektionschef på steriltekniska , Ängelholms Sjukhus

Region Skane Angelholm - Bruynzeel Storage Systems

Systemet består av perforerade hyllplan på grund av sprinkler systemet, utdragshyllplan på gejdrar, olika storlek på lådor med gejdrar, integrerat ljus och elstyrning. Kraven som ställdes var 50 cm fri höjd till tak med LED belysning. Något som utmärker detta system är att kabelsaxen inte sitter ovanför systemet utan i bakkant. Det finns utdragbara hyllplan för ergonomiska skäl när de lyfter material till deras vagnar som också ska få plats i gångarna. Systemet har en lång ramp för att dra in vagnar i systemet på ett bättre sätt.