Oseana Konst och Kulturhus, Norge

Oseana Konst och Kulturhus - Bruynzeel Storage Systems

På Os i Västra Norge ligger Oseana Konst och Kulturcenter vackert beläget vid havet. En imponerande byggnad designad av Grieg Arkitekter. Oseana är både offentligt och privat finansiert mellan Os Kommune, Hordaland Fylkeskommun, Grieg Foundation, näringslivet och andra privata finansiärer. Från start var visionen att Oseana skulle bli ett kulturhus i världsklass. 

Oseana är ett unikt kulturhus både vad gäller innehåll och struktur och som representerar både det lokala, regionala och nationella kulturlivet. Kulturhuset innefattar en kultursal för opera, teater och konserter samt ett konstgalleri, restaurang och konferenslokaler. Den officiella invigningen av Oseana var den 17 juni 2011 med en vision att kulturhuset skulle skapa en ”värld av inspiration”

 

Förvaringslösning till Konstgalleriet

När vi kommer till Oseana möter vi upp Lasse Nordahl-Pedersen som ansvarar för teknisk drift på Oseana. Han ger oss en rundtur för att visa upp våra förvaringslösningar runt om i kulturhuset. Vi börjar i konstgalleriet där en kollektion av samlaren Per Grieg sr. ställs ut. Bruynzeel Storage Systems har installerat tavelförvaring intill, i form av ArteStore Rota för de tavlor som inte ställs ut.

Förvaringslösningar till Kulturshuset

Vi går vidare till ett förvaringsutrymme där vi har installerat vårt mobila förvaringsystem Compactus XT med manuell vev för förvaring av bl.a. noter för musikföreningen. I samma rum har Bruynzeel satt upp det fasta hyllsystemet Sysco för förvaring av bland annat kläder och föremål som används på scenen.

Andra produkter som vi levererat till Oseana är garderober till omklädningsrummet samt galler som avskiljer förvaringsutrymmen. För att läsa mer om Oseana besök deras hemsida