Den 19/2 var vi på Bruynzeel Storage Systems AB inbjudna att vara med på invigningen av den nya intensivvårdsavdelningen på Thoraxkliniken. Här tas patienter emot som behöver intensivvård efter en operation eller transplantation av hjärta eller lungor. Det är högteknologisk medicinteknisk utrustning och övervakning som krävs för så svårt sjuka patienter på avdelningen.
Invigning-av-thorax-intensivvardsavdelning_1_Bruynzeel-Storage-Systems
Vi bjuds på rundvandring i ljusa, fina lokaler där vi får hör mer om den senaste teknologin. Belysningen på avdelningen följer dagsljuset vilket innebär att det är varmare ljus på morgonen som sedan ökar till full ljusstyrka under dagen. På kvällen skiftar ljuset igen till ett mörkare ljus för att på natten släckas ner. Det har visat sig att både patienter och personal mår bättre med en ljussättning som följer dygnsrytmen. Två av vårdplatserna är utrustade med en ljudanläggning som spelar lugn och skön musik. Studier har visat att musik verkar lugnande på patienten, hjärtfrekvensen går ner samt att ångest dämpas. Om något akut händer med patienten på platsen bredvid bryts musiken av ett ljudisolerande brus som ser till att arbetet runt omkring hörs så lite som möjligt.
I samband med ombyggnationen har vi fått leverera kompaktförråd och de har flyttat in sitt lager och sterila förvaring i ett större utrymme än tidigare. Förrådet är uppdelat i ett sterilt utrymme med fasta hyllsektioner där sterila artiklar förvaras och ett utrymme med kompaktförråd för övriga artiklar. Thoraxkliniken valde i samband med planeringen av de nya lokalerna att välja ett elektriskt kompaktförråd. De har framför allt inrett systemet med lådor, dels för att det rymmer mer men också för att de inte samlar lika mycket damm som öppna hyllor. De öppna ytor som finns är släta och lätta att hålla rent.
Invigning-av-thorax-intensivvardsavdelning_2_Bruynzeel-Storage-Systems
Invigning-av-thorax-intensivvardsavdelning_3_Bruynzeel-Storage-Systems