Den 18 maj firar vi Internationella Museum Dagen (IMD). En dag där vi uppmärksammar hur betydelsefulla våra museer är bland annat för samhällsutvecklingen, för kulturellt utbyte och ömsesidig förståelse. Förra året deltog 37000 museum i 156 länder för att fira denna dag! Årets tema är “hyperconnected museums: New approaches, new publics”.

Intelligenta Förvaringslösningar

Bruynzeel har stor erfarenhet av inredning och utformning av magasin för museum. Ständigt växande samlingar gör att museum förr eller senare får slut på golvyta för förvaring. Då är det viktigt att få hjälp att tänka rätt när museet ska optimera sina befintliga utrymmen.

Museum Aan de Stroom

Ett bra exempel på nya angreppssätt är när konservatorn på det nya magasinet på Museum Aan de Stroom (MAS) bestämde sig för förvarningssystemet, Compactus Double Decker. Den specialutformade förvaringslösningen från Bruynzeel berikar dels besöksupplevelsen för publiken genom att visa upp samlingar som annars skulle vara otillgängliga för allmänheten och dels för att utnyttja det tillgängliga utrymmet optimalt. Genom att installera det mobila förvarningssystemet kunde museets oersättliga samling förvaras både synligt och säkert. Läs mer om vårt projekt på Museum Aan de Stroom här.

”Vår största utmaning var att kunna förvara en stor del av samlingen på ett kompakt sätt i depån, och samtidigt göra den tillgänglig för allmänheten. Bruynzeel utvecklade en speciallösning för att vi skulle nå det här målet” – Magasineringsansvarig på MAS Visible Storage Depot

Våra rådgivare på Bruynzeel Storage Systems hjälper gärna till att hitta en lösning som optimerar ert utrymme samt uppfyller de speciella krav som samlingen, användarna och miljön ställer på systemet.

Några av våra klienter inkluderar: British Museum, Le Louvre Lens, Kunsthistorisches Museum Wien, Rijksmuseum Amsterdam, Landeshauptstadt München, Norwegian Museum, The Nordic Heritage Museum, MAS Museum Aan de Stroom, och Arbejdermuseet & Arbejderbevægelsens Bibiotek og Arkiv.