Icke inoljat kallvalsat stål: inget kemiskt avfall

Som tillverkare av förvarningssystem gjort på stål, använder vi högkvalitativt stål varje dag. Vi tillverkar över 2500 kilometer stålprodukter varje år och kan cirkulera jorden med de produkter vi tillverkat under de senaste 16 åren. Låt oss åka tillbaka i tiden, tillbaka 40.000 kilometer stålprodukter och titta på vår tillverkningsprocess. För 16 år sedan designade vi en ny produktionslinje, med kodnamnet ”Beauty”. Denna tillverkningslinje skapades med flera mål i åtanke, minska tillverkningstid och kostnad för våra kunder och spara resurser där vi kan.

Besparingar

Och visst lyckades vi spara på resurser. Vår produktionslinje hjälpte till att spara: 300.000m³ gas, 10.000 kilo kemikalier, 20.000 kilo kemiskt avfall och 13.000m³ vatten!

Inoljat vs icke inoljat stål

Ett stort bidrag till dessa besparingar var ändringen från oljat stål till icke inoljat stål. Stål är vanligtvis oljat när det lämnar ståltillverkarnas anläggningar, för att förhindra korrosion och förlänga hållbarheten. Vi vet alla att olja är ett fossilt bränsle, det är också en ganska skadlig substans för naturen. Att minska användandet av olja är fördelaktigt på alla sätt och vis. Användning av icke inoljat stål innebär att olja inte behöver appliceras på stålet, och det betyder också att oljan inte behöver tas bort innan vår produktionsprocess börjar. Det finns flera  fördelar att inte behöva applicera olja på stålet, men i den här artikeln kommer vi bara att fokusera på vår tillverkningsprocess.
Inoljat-vs-icke-inoljat-stal_Bruynzeel-Storage-Systems

Vad innebär det att avlägsna olja från stål

I vanliga fall är första steget i tillverkningsprocessen att ta bort oljan från stålet. Stålet tvättas med en blandning av vatten och kemikalier. Det resulterande ”slammet” är en blandning av vatten, kemikalier och olja. Detta slam måste bortforslas, normalt sätt kommer en anläggning att bränna slammet och släppa ut  röken i luften. Stålet behandlas så att den får en fosfatbeläggning, för att öka korrosionsbeständigheten och tjäna som grund för ytterligare beläggningar eller målningar.

Skillnaden att använda icke inoljat stål

I vår tillverkningsprocess använder vi icke inoljat stål direkt. Detta är möjligt enligt våra framsteg i vår tillverkningsprocess. Vi kan också oulverlackera stålet innan det formas. Detta garanterar en 100% beläggning som kräver mycket mindre pulverlack. Att använda mindre råmaterial är återigen ett otroligt steg framåt.

Så varför använder inte alla icke inoljat stål?

För att kunna använda icke inoljat stål var vi tvungna att byta hela vår tillverkningsprocess och anläggning. En enorm investering i tid, pengar och kunskap som krävde tätt samarbeta med maskinbyggare, stålleverantörer och vår expertpersonal. Vi bytte vår logistikprocess för att beställa stålet och var tvungna att byta ut pulverlacken tillsammans med vår leverantör och utveckla en helt ny produkt.

Stolt

Efter att ha tillverkat våra produkter i 16 år med icke inoljat stål och uppnått 40 000 kilometer gör oss mycket stolta. Att kunna leverera produkter av högsta kvalitet till våra kunder och hjälpa till att bevara miljön är en win-win-situation. Det faktum att många andra tillverkningsföretag nu tittar på icke inoljat stål är ett positivt tecken, en som vi är mycket angelägna om att stödja. Under de senaste 16 åren har vi fått flera frågor om vår tillverkningsprocess. Från (stål) tillverkningsföretag och andra. Flera har redan besökt vår fabrik i Nederländerna och sett de otroliga fördelarna.

VI ARBETAR FÖR EN HÅLLBAR FRAMTID!