Monika Åkerlund, vinnare av 2019 års kulturvårspris ”Bevare Mig Väl”

Det prestigefyllda priset ”Bevare mig väl” som instiftades av NKF-S (Nordiska Konservatorförbundet) delades ut under ett samlingsforum (Riksantikvarieämbetet) den 21 november 2019 på Sörmlands museum i Nyköping. De fyra nominerade var: etymolog Monika Åkerlund, Stockholms Kooperativa Bostadsförening, Bebyggelseantikvarie Ralph Edenheim och Möbeldesignmuseum. 

2019 års vinnare

2019 års vinnare av Bevare mig väl tilldelades Monika Åkerlund. Hon får priset för att i sin långa yrkesgärning ha arbetat med stort engagemang för att finna ny och sprida befintlig kunskap om skadedjur och bekämpningen av dessa. Hennes arbete har varit ovärderligt för att rädda föremål och samlingar från att förstöras av insekter. Hennes samlade gärning har varit av enastående stor betydelse för bevarandet av vårt gemensamma kulturarv. Bruynzeel Storage Systems är en stolt huvudsponsor av Bevare mig väl. Vi har ett gemensamt intresse, att bevara vår historia. Det krävs särskild omsorg vid förvaring, för att bevara objekten i bästa skick till kommande generationer. Bruynzeel Storage Systems museinredning och depotlösningar är utvecklade med många års erfarenhet för att museets skatter ska hållas i säkert förvar.
Bevare-mig-val_Bruynzeel-Storage-Systems

Information om ”Bevare mig väl”

Bevare mig väl är ett kulturvårdspris som instiftades 2017 av NKF-S (Nordiska Konservatorförbunder Sverige). Det är ett pris vars syfte är att uppmärksamma framstående insatser inom kulturvården och stärka intresset för bevarande. Alla som arbetar med kulturvård såväl professionellt som ideellt kan nomineras till priset och priset kan delas ut till enskilda personer, institutioner eller föreningar. Pristagaren mottar en prissumma med diplom samt konservöppnaren Röda Klara formgiven av Sigvard Bernadotte 1966.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vill ni ta del av nyheter, trender, inbjudningar samt hämta inspiration kring förvaringslösningar?

Anmälan