Skräddarsydd Museiinredning för era Värdefulla Samlingar

Få expertrådgivning av våra duktiga medarbetare

VISA UPP MUSEETS GÖMDA SKATTER

Vi har säkra och innovativa lösningar för museiinredning i öppna magasin
Museisamlingar har ofta ett högt historiskt, emotionellt och ekonomiskt värde. Då krävs särskild omsorg vid förvaring för att bevara objekten i bästa skick till kommande generationer. Bruynzeel Storage Systems museinredning och depotlösningar är utvecklade med många års erfarenheten för att museets skatter ska hållas i säkert förvar, oavsett om man väljer öppet museimagasin och ökad exponering.

Vi förser världens ledande museer med depåsystem och museiinredning med fasta stålhyllor, kompaktförvaring och konstförvaring, allt anpassat efter varje uppdragsgivares behov.

Behöver samlingen förvaring i anpassat klimat, kan vi hjälpa till med anläggningar för detta, allt för att göra livet enkelt för våra kunder, stora som små.

a

Totalleverantör

Bruynzeel erbjuder ett brett utbud av produkter anpassade för museiinredning, med en skräddarsydd lösning för varje behov.

Worldwide

Bruynzeels förvaringsystem för museiinredning används i depåer runt om i världen. Med hjälp av vår omfattande kunskapsbank och år av erfarenhet skapar vi förvaringssystem som är rätt för dig.

Optimalt bevarande

Vår museiförvaring ger skydd mot ljus, damm, smuts, vibrationer och föroreningar.

TAVELFÖRVARING

Bruynzeel Storage Systems har nätramar och dragskärmar för förvaring av konst, som passar för exempelvis inramade målningar.

+

FAST ELLER MOBILT

Tavelförvaring kan fästas mot vägg eller monteras till mobila skåp för att maximera ytanvändning optimalt.

1

VIBRATIONER

Med stationära nätramar bevaras din samling utan risk för vibrationer. Om utrymmet är  begränsat, rekommenderas kompaktförvaring, som är ett alternativ med extremt låg vibration.

OPTIMALT SKYDD

Utdragbar tavelförvaring, det vill säga dragskärmar, installeras för att skydda konstverk från damm och ljus.

SMÅ OBJEKT

När objekt förvaras i Bruynzeels förvaringlsådor kan magasinet enkelt organiseras och katalogiseras. Objekten skyddas från ljus och damm vilket gör förvaringslådor till ett uppskattat val för mindre objekt. Vi har ett brett utbud av lådor och boxar för praktiskt taget alla typer av mindre föremål.

TEXTILFÖRVARING

Textilier kan lagras på olika sätt beroende på material och storlek. För små bitar textil föredras ofta plåtförvaring i lådor. De förvaras på en tygskärm i lådan som ger en luftgenomsläpplig miljö för bräckliga prover. Större bitar textilier är ofta bättre bevarade i rullar som kan lagras på grenställ, i skåp eller hyllor.

MAGASINERING AV STORA OBJEKT 

För magasinering av större objekt erbjuder Bruynzeel Storage Systems ett varierat utbud av grenställ, pallställ och monteringsbara hyllor. Vad som passar bäst styrs av vilken typ av samling det rör sig om och hur lokalen ser ut. Med vår erfarenhet av museiförvaring hjälper vi gärna våra kunder och samarbetspartner att avgöra vad som är bäst lämpat för dem.

SPARA GOLVYTA MED MOBILA HYLLSYSTEM 

Genom att placera tavelförvaring, kabinett, pallhyllor eller skåp på hjul sk, kompaktförvaring, kan rätt museiinredning minska förvaringsytan med upp till 50 procent.

TVÅ SPÄNNANDE MUSEER I ANTWERPEN 

Vid utformningen av det nya museimagasinet hos MAS beslöt man sig för ett öppet magasin, något som gav allmänheten tillgång till annars dolda samlingar. En mobil Compactus® Double  Decker installerades för att utnyttja ytan optimalt. Samlingen gjordes synlig för publiken, men skyddas från skador genom nät- och glasskärmar. Double-decker-systemet gör att samlingen förblir trygg och säker samtidigt som värdet och  upplevelsen för besökarna ökar.
Huvudutrymmet för utställningen på Royal Museum of Fine Arts i Antwerpen (KMSKA) uppfyllde inte längre normerna för arkivförvaring inklusive klimatanläggningen. Det beslutades därför att använda ett museilager med en konstant temperatur på 19 grader och 52 procent luftfuktighet för att lagra konstverk under renoveringen. Under en period av åtta veckor flyttades mer än 1 200 konstverk till det nya museilagret.

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev

Ta del av nyheter, trender, inbjudningar och få inspiration från olika förvaringslösningar.

Til anmälan

TILLSAMMANS HITTAR VI NYA FÖRVARINGSLÖSNINGAR!

Vi tror på samarbete! Därför arbetar vi nära inredningskonsulter, kontorsinnovatörer och tillsammans med våra klienter som Adecco, Bosch, Deloitte, E.on, Kellogg´s och Siemens. Spacefullness erbjuder intelligenta och platsbesparande förvaringslösningar som erbjuder flera funktioner i ett. Du får funktionalitet och flexibilitet, perfekt anpassat till dina behov och arbetssätt.

Vår avdelning för R&D och vårt erfarna kundservice-team säkerställer att vi kan designa och skräddarsy våra produkter för att möta marknadens olika önskemål. Genom att välja Bruynzeel, får du garanterad kvalitet och hållbarhet. Bruynzeel är ISO 9001 och ISO 14001 certifierade.