THOMAS SABO, TYSKLAND

Efter mer än 30 år i branschen, färdigställde det tyska smycke- och klockföretaget, Thomas Sabo flytten till det nya huvudkontoret i den bayerska staden Lauf an der Pegnitz. I mars 2016 hade cirka 490 anställda flyttas till de nya moderna lokalerna. Det nya huvudkontoret utgör en viktig milstolpe i bolagets historia, och befäster organisationens engagemang i Nürnbergregionen.
Thomas Sabo grundade sitt företag 1984. Inledningsvis importerade han sina egendesignade smycken från Asien och sålde på mässor runt om i Europa. I början av 1990-talet anställde han en grafisk formgivare vid namn Susanne Köbli som Creative Director. Sedan dess har de två samarbetat för att skapa smycken- och klockkollektioner, influerade av Susannes näsa för design och trender. Idag är Thomas Sabo ett globalt erkänt varumärke med butiker över hela världen.
Allt samlat på ett ställe Byggandet av bolagets huvudkontor ritades för att slå ihop alla befintliga kontor som tidigare varit utspridda till ett och samma ställe. Man ville samla kunskapen och öka kapaciteten för att ytterligare kunna anställa och växa på ett hållbart sätt in i framtiden. Viktigt att trivas Design och känslan på huvudkontoret har utformats för att återspegla den vision och känsla i varumärket. Öppna och ljusa rum skapar utrymme för kreativitet. Två matsalar med eget kök samt ett ”in-house gym” ger en bekväm arbetsplats. Hela byggnaden värms upp av jordvärme. Smarta förvaringslösningar Kontoret har en så kallad ”clean desk” filosofi där syftet är att använda så lite papper som möjligt. Allt avfall som kontoret genererar återvinns internt. Bruynzeel har levererat all kontorsförvaring i form av fyra manuella, mobila kompaktarkiv per kontorssektion. Varje system kan stängas i ett block där respektive sektion har tre fack med tillräckligt utrymme för 345 mappar. Två mobila kompaktarkiv av större modell med hyllor installeras även i källaren. De mobila systemen skräddarsyddes till utrymmet, med särskild hänsyn tagen till de tekniska installationerna i taket. De nya arkiven har plats för över 6000 filer. Tack vare Bruynzeels platsbesparande förvaringslösningar, har företaget redan säkrat upp för framtida tillväxt. Detta projekt genomförde Bruynzeel i samarbete med JB Architekten och BSK Büro- und Projekteinrichtung