KARLTEX, SVERIGE

KOMPAKTLAGER GER LAGER OCH BUTIK PÅ SAMMA YTA Karltex.se har tre butiker i Göteborg med inriktning på det senaste inom sko- och klädmode blandat med stilren och klassisk design. Butikerna ligger strategiskt placerade mitt i centrala Göteborg och riktar sig till de modemedvetna och stilsäkra citymänniskorna.
Samma yta men mer funktion. En av butikerna, belägen i en av de vackra gamla byggnaderna mitt i Göteborg bytte nyligen lokal på grund av en omfattande renovering. Karltex.se behöll samma centrala läge och butiksyta som innan men ville med de nya lokalerna maximera säljytan ytterligare.
Kompaktlager, bakom den designade ytan ryms ett lager. Försäljningsyta och skolager skulle rymmas på samma yta som tidigare och den bästa lösningen för maxad säljyta blev kompaktlager. Karltex.se hade erfarenhet av kompaktlager sedan tidigare men det befintliga var nu så gammalt att det inte fanns reservdelar att få tag på längre. De lyckades hitta tillverkaren som var ett litet, lokalt företag men som tyvärr hade lagt ner verksamheten. Inredningsarkitekten fann istället oss på Bruynzeel Storage Systems. Att vi kunde erbjuda ett modernt utbud av kompaktlager och smart förvaring i kombination med snygg design var avgörande i valet av leverantör. Vi hjälpte till att ta fram en lösning som var både praktisk och snygg. Det är svårt att se direkt att det är ett kompaktlager när man kommer in i butiken då lagret smälter in på ett snyggt sätt. Fronterna är i mattsvart stål och spegelglas vilket gör att lokalen känns större än vad den är. Rader av skor längs väggen speglar sig i glaset och bidrar till en snygg effekt. Kompaktlagret har Karltex.se nu haft under en längre period och är mycket nöjda med lösningen. Barn som kommer in med sina föräldrar älskar att testa vevarna och flytta stora hyllor med bara händerna medan föräldrarna i lugn och ro kan prova skor.