Bruynzeel Storage Systems kan det där med att bygga museimagasin. På flera museum världen över förvaras konstskatter i våra förvaringssystem. Det blir allt vanligare att kollektioner från olika museer förvaras i ett enda stort magasin.

Ett bra exempel är Kolleksjesintrum Fryslân, som vd Alexander Collot d’Escury berättar om i en intervju med Richard Smit från Financieel Dagblad:

”Det sparar mycket utrymme när samlingarna inte förvaras separat. Ännu mer utrymme sparas när man använder hyllsystem från Bruynzeel Storage Systems. Hyllsystemet behöver bara en gång, som kan öppnas och stängas på olika platser. Det här fördubblar förvaringskapaciteten och sparar pengar. Museer som står inför budgetnedskärningar och förvarar sina samlingar på flera platser är mycket intresserade av möjligheten att dela förvaringsutrymme för samlingarna. ”

Alexander Collot d'Escury

CEO, Bruynzeel Storage Systems

I Amersfoort bygger Rijksmuseum, Het Loo-palatset, friluftsmuseet Arnhem och den nederländska kulturarvsinstitutionen RCE ett gemensamt magasin. Våra förvaringssystem kommer att installeras även där, för att förvara de omkring 675 000 objekten på ett säkert sätt.

Collot d’Escury om magasinet i Amersfoort: 

”Magasinet kommer att täcka en yta stor som fem fotbollsplaner och rymma omkring
675 000 objekt.”

Museum världen över vet var de hittar Bruynzeel 

Utöver att bygga gemensamma magasin arbetar Bruynzeel Storage Systems med det första helt tillgängliga magasinet, som byggs i Rotterdam. Magasinet hos museet Boijmans van Beuningen är det första magasinet i världen som blir öppet för allmänheten.

Depot Museum Boijmans van Beuningen

Collot d’Escury: ”Det nederländska magasinet hos Boijmans Van Beuningen, som kallas De Pot (grytan), blev en världsnyhet. Efter det fick vi massor av samtal. Det var så nyskapande att delegationer från museer över hela världen, till exempel MoMa i New York, Louvren i Paris och Victoria and Albert Museum i London, kom för att titta på det. Sedan dess vet de var de hittar Bruynzeel. ”

Andra marknader

Förutom i museer används våra förvaringssystem i arkiv, bibliotek, kontor, sjukhus och butiker. I synnerhet där det finns lite utrymme eller där utrymmet är dyrt kan utrymmesbesparande förvaringssystem spara mycket pengar, öka förvaringskapaciteten och skapa utrymme för andra aktiviteter.

Collot d’Escury: ”Omkring 1,6 miljoner hyllor tillverkas årligen i Panningen, som används där det är svårt eller dyrt att hitta utrymme. I ett sjukhus kostar en kvadratmeter 3 000 euro. De föredrar att använda det utrymmet till patienter och inte till förvaring.”

Läs hela intervjun i Financieel Dagblad med CEO Alexander Collot d’Escury

Funderar du på hur våra förvaringssystem kan hjälpa er att spara pengar, öka er förvaringskapacitet samt skapa mer utrymme? Kontakta gärna någon av våra experter.