Bruynzeel vill vara bäst på allt de gör. De vill vara världens bästa och mest miljövänliga leverantör av platsbesparande förvaringslösningar. De försöker uppnå detta genom att bland annat aktivt upprätthålla en exceptionell innovationskanal.

”Vi prioriterar exceptionell produktutveckling och design inom alla våra segment”, säger Roland van der Velden, som är innovationschef på Bruynzeel Storage Systems.

”Vi sätter kunden i centrum när vi definierar våra produkters funktion. Vi är marknadsledare och anger normen för att införliva den senaste tekniken i våra produkter, så att våra kunders tillvaro blir enklare och roligare.

Vi lanserade t.ex. nyligen Safety Master. Det är en exceptionell säkerhetsfunktion som ser till att användare och förvarade objekt är skyddade.”

Roland-van-der-Velden-Bruynzeel-Storage-Systems

“Det är roligt med kreativa och tekniska utmaningar”

Egen FoU-avdelning

Bruynzeel har vidareutvecklat förvaringslösningar i över 60 år genom att kontinuerligt investera i forskning och utveckling och alltid hämta inspiration från kundernas kommentarer.

FoU-avdelningen samarbetar med välrenommerade institutioner om nyheter som ökar kvaliteten och ger användarna mervärde.

”Det är roligt med kreativa och tekniska utmaningar”, säger van der Velden. Innovationschefen befinner sig mitt i innovationsarbetet. ”Vi fokuserar på kunden och våra produkters användare. De är den största drivkraften i jakten på innovationsmöjligheter. Vi måste kunna handla snabbt för att kunna reagera direkt på behov och trender. En egen FoU-avdelning är nödvändig.

Bruynzeel prioriterar också att förbättra sin operativa prestanda kontinuerligt, så att de kan skapa nya innovativa produkter.

”Våra tillverkningsverktyg och metoder håller världsklass, och med dem vi har infört i fabriken kan vi sköta tillverkningen med stor precision i tusentals konfigurationer. Vi kan testa våra innovationer i minsta detalj i våra testanläggningar. Utöver det fokuserar vi även på test i verkligheten för att involvera våra kunder och användare under hela utvecklingscykeln från idékläckning till produktlansering”

säger van der Velden.

Unoiled-cold-rolled-steel-zero-chemical-waste_Bruynzeel-Storage-Systems

Innovativa projekt

Ett av de senaste innovativa projekten Bruynzeel arbetar med är hållbart stadsliv.

”Alla är på det klara med att den växande befolkningen i världen och urbaniseringen kommer att orsaka problem i bostadssektorn framöver. Det är inte bara kostnader utan även utrymme som kommer att bli ett stort problem”, säger van der Velden. ”Det är skälet till att vi har ett nära samarbete med den välrenommerade arkitektbyrån Tengbom och det största bostadsbyggföretaget i norden, OBOS.

Med våra lösningar kan vi skapa extremt flexibla bostadsinteriörer och utrymme där det behövs en viss tid på dagen.”

Ett annat exempel är den kommande trenden stadsnära odling. Många menar att det är framtidens melodi. Att odla grödor i en byggnad kan erbjuda många fördelar. Man behöver inte använda bekämpningsmedel, inga näringsämnen och mindre mark.

”Till Champerché i Frankrike levererar vi platsbesparande lösningar till 1 300 m² odlingsyta i en byggnad precis intill Seine, så att de kan odla frukt och grönsaker”, säger van der Velden. Detta nya användningsområde där det är intressant att spara på utrymmet är en inspirerande utmaning för oss som kan förgylla kommande generationers liv.”