WARWICKSHIRE MUSEUMS COLLECTION CENTRE, UK

Heritage & Culture Warwickshire, som ansvarar för den stora samlingen från museerna i Warwick, tog hjälp av Bruynzeel Storage Systems och Harrow Green – ett omlokaliseringsföretag som specialiserat sig på att hantera museiföremål, för att hitta en lösning för en ny samlingsdepå. Deras nuvarande depå var gammal och uppfyllde inte de nya kraven. Målet var att uppgradera till en ny modern anläggning med utrymme för allt material från den gamla platsen och samtidigt ha möjlighet att expandera.

Rob Dakin (Bruynzeel Storage Systems UK) tillbringade ett antal år med klienten och sedan med omlokaliseringsföretaget. Medan Bruynzeel skapade förvaringslösningarna bestämde omlokaliseringsföretaget objektens placering i hyllorna. Samlingarna omfattar geologi, arkeologi, klädesplagg & textil, social historia, herbarium och arkivmaterial.

Leverans från Bruynzeel Storage Systems

  • Fasta och mobila Sysco® hyllor i olika format
  • Fasta och mobila Longspan-hyllor
  • Väggmonterad Artestore för klockor
  • Entresol
  • Varuhiss
  • Grenställ-Extra breda lådor för förvaring av klädesplagg

Bruynzeel lyckades också omlokalisera vissa befintliga system som ansågs vara tillräckligt bra för att återanvändas och på så sätt spara pengar åt kunden.

Projektet på 230 000 £ levererades i slutet av april 2020 och Warwickshire Museums hade sin nya samlingsdepå på plats.

”Uppdraget ni slutförde för oss är fantastiskt och vi är verkligen imponerade. Även om det finns några småsaker kvar att åtgärda (och jag hörde att de snart är lösta) är helheten mycket imponerande och ett bevis på väl utfört arbete av alla involverade i processen, från ursprunglig design till färdig konstruktion. Jag vill också nämna hur bra teamet på plats var. De var mycket professionella, trevliga och artiga och förstod verkligen vikten av social distansering under denna tid. Med tanke på att HCW-kollegorna inte var på plats under installationen var det en stor trygghet att teamet agerade så professionellt. Det är ett riktigt bra jobb utfört av ett bra team och vi är mycket tacksamma”

Richard Lewis

Samlings- och utvecklingschef