Karmøy kommune

Karmøy är en vacker ö belägen på Norges västkust. Ön är känd som Norges födelseort och vikingakungarnas hemland. Kommunen i Karmøy kontaktade Bruynzeel Storage Systems under hösten 2017 när de ville bygga ett nytt arkiv i deras källare.

Förvaringslösningen till Karmøy Kommune

I början av 2018 installerade Bruynzeel Storage Systems 1 kilometer hyllmeter som består av Bruynzeels mobila förvaringssystem Compactus® Original XTR med manuell vev. Karmøy kommun har an anställd som fotograferar en hel del vid namnet Ørjan Iversen. Han blev tillfrågad om han hade någon bild från Karmøy som de kunde använda på frontpanelerna. Detta resulterade i otroligt fina frontpaneler, som visar de majestätiska vågorna från Nordsjön. De har lyckats göra arkivet till ett riktigt mysigt rum med loungehörna intill det vackra arkivet.

”Arkivet är det finaste rummet i hela byggnaden” – Kristine Helene W. Brekke, Karmøy Kommune

May Britt Berg som är Arkivledare på Karmøy Kommune är väldigt stolt över sitt nya arkiv. De har fått väldigt mycket beröm för sitt arkiv. En av deras anställda, Kristine Helene W.Brekke som visat runt oss i arkivet, säger att hon tycker det är det finaste rummet i byggnaden och att alla slåss om att få vara nere i arkivet.  Länk till Karmøy Kommune

Referenser