Folktandvården ökar effektiviteten med dentalförråd

Folktandvården i Skåneregionen är Skånes största tandvårdsföretag med över en miljon besök varje år. Cirka 1400 anställda tar dagligen emot patienter på 44 orter runtom i Skåne med 68 stycken moderna kliniker för allmän tandvård, specialisttandvård och sjukhustandvård.
Nya lokaler med effektiva dentalförråd! Vi besöker kliniken vid Bunkeflostrand, beläget vid havet cirka 20 minuter från centrala Malmö, i de nybyggda lokalerna där verksamheten flyttade in i oktober 2016. Det gamla huset är nedrivet och flytten till de nya och moderna lokalerna bredvid gav inte så mycket större förvaringsyta vad gäller dentalförråd, men desto effektivare förvaringslösningar. Förrådsytan är den samma men genom smarta och skräddarsydda förvaringslösningar har förvaringskapaciteten ökat med nästan 30%. I dagsläget försörjer de dessutom 8 stycken behandlingsrum istället för 5 stycken som tidigare, vilket innebär att fler artiklar ryms på samma yta.
Skräddarsydd förvaring med hög kapacitet Tidigare hade de endast klassiska hyllor och hyllplan, men idag är det utbytt mot moderna hyllor och flexibla lådsektioner. Lådorna finns både som lutande för medicinförvaring samt lådor som är både djupa och breda för förbrukningsmaterial av olika slag. För medicin som ska förvaras kallt finns olika lösningar med kylar som enkelt kan integreras i våra hyllsystem. För de narkotikaklassade preparat som finns på kliniken är ett skåp med kodlås installerat. Bättre överblick och struktur med flexibla lösningar När vi pratar med personalen är de nöjda med förvaringslösningen och tycker att den rymmer mycket, att det är lättarbetat och ger en tydlig överblick. De vinklade lådorna är speciellt anpassade för medicinkartor, med avdelare för att enkelt kunna hålla ordning och reda. Avdelarna finns i både de små vinklade samt de större lådorna och är enkla att flytta beroende på vilket behov som finns, detta gör lösningen mycket flexibel och anpassningsbar om till exempel tillverkaren byter förpackning eller om sortimentet byts ut. En avställningsyta under de lutande medicinlådorna är praktisk när till exempel patienternas mediciner ska tas fram, i det här fallet har de 1 meters sektioner. Ibland kompletterar de ytorna med rullbord för att snabbt och effektivt få mer plats. Jämfört med tidigare förvaring som bestod av vägghängda konsolhyllor är skillnaden kring både funktion och lagringsutrymme enorm. Nu med smarta stålhyllor, är det strukturerat och överskådligt vilket spar mycket tid och ger ett snyggt och städat intryck, en trevlig miljö att arbeta i helt enkelt.