ELMER & PARTNER ADVOKATER, KÖPENHAMN

Rullarkiv på kontor ger effektiv kontorsmiljö
”Många advokatbyråer fusioneras för att klara sig bättre på marknaden De behöver större lokaler som kostar mycket. Smart inredning fokuserar på att skapa tillgänglighet och spara plats och med mobila förvaringslösningar finns mycket pengar att spara. När besökare kommer in till Elmer & Parnter utbrister de ”WOW”! De vill prova knappfunktionerna och ser snart hur smart lösningen är” Gert Willerslev, partner Elmer & Partner
Nystart i kontorsskifte Elmer & Partner är en dansk advokatbyrå med kontor i centrala Köpenhamn. Som framgångsrika specialister inom ersättning-/arbets-och anställningsrätt och med ca 40 medarbetare, blir det mycket pappershantering på kontoret.
För förvaring har man tidigare använt sig av stålskåp med hängmappar, placerade inne hos advokaten eller assistenten. Det var otympliga och opraktiska lösningar som skapade ett tungrott arbetssätt. När verksamheten flyttade till nya lokaler ville man skapa ett nytt, modernt och smidigt arbetssätt. Den nya ytan skulle nyttjas på bästa tänkbara sätt med anpassning för framtidens möjligheter. Samlad förvaring Tillsammans med en arkitekt kom man fram till den lösning vi ser idag. Med glasväggar skapades ljusflöde och öppenhet mellan kontorsrummen. Tack vare kompaktförvaring kan allt material samlas centralt och lättillgängligt för medarbetarna. Ett skräddarsytt rullarkiv med eldrift från Bruynzeel har anpassats efter Elmer & Partners specifika behov av flexibel, men effektiv och tilltalande förvaring. Här finns hängmappssystem och lådor blandat med hyllförvaring. Hyllplanen kan flyttas och anpassas efter innehållet vilket gör att det är enkelt att skapa ordning och reda samt ergonomisk hållbarhet för användarna. Stilfull inredning Att behålla kontorets transparens har varit avgörande och tack vare en anpassad höjd på arkivet, upplevs hela rummet som luftigt och öppet. Med paneler i färgat glas blir arkivet en tonsättande del i den skandinaviskt stilrena, luftiga och modernt sobra atmosfär man stiger in hos Elmer & Partner.