BYMUSEUM I BERGEN, NORGE

Bymuseet I Bergen välkomnar över 200 000 besökare varje år. De förvaltar över ett hundra antikvariska byggnader och cirka 170 000 föremål och fotografier. Museet består av nio stycken museer som visar upp Bergens historia 2013 behövde Bymuseet i Bergen hjälp med att inreda deras förvaringslokal med olika lösningar. Alla objekt och föremål som inte ingick i de aktuella utställningarna behövde lagras någonstans. Eftersom ytan i magasinet är begränsat så var det viktigt med ett praktiskt mobilt förvaringslösning.

Förvaringslösning

En liten bit utanför Bergen träffar vi Anne Bjørke som sitter i ledningen och är ansvarig för samlingsavdelningen på Bymueet i Bergen. Det var Anne som valde Bruynzeel Storage Systems olika förvaringslösningar till deras magasin.Vi kunde erbjuda magasinet en komplett lösning för deras behov. Allt från förvarings av mindre tillbehör till större möbler. I en del av museimagasinet så bestämde de sig för att installera vårt mobila förvaringsysstem som består av våra Sysco hyllor och med en manuell vev. Denna delen av magasinet förvariar mindre föremål såsom väskor från olika epoker. I en annan del av magsinet så valde Anne Bjørke vårt mobila förvaringsystem Compactus med pallstativ, för att förvara större föremål och möbler såsom stolar, bord, lådor, förvaringslådor och barnvagnar etc.
Vi skapade också en skräddarsydd lösning i en annan del av museimagasinet där de fortfarand är en mobilt förvaringsystem men de behövde bredare gångar för att en gaffeltruck skulle kunna få plats att lyfta in större och tyngre föremål. Anne Bjørke är mycket nöjd med resultaten och tycker att förvaraingsystemen är väldigt praktiska och enkla att använda.