TAVELFÖRVARING SOM SPAR YTA OCH SKYDDAR ER KONST

Utdragbara nätramar för tavlor ger en effektiv användning av utrymmet, samtidigt som alla målningar är lättillgängliga. Om du behöver visa ett specifikt konstverk behöver endast den relevanta nätramen tas fram. Med våra utdragbara nätramar kommer du att upptäcka att bevarande och tillgänglighet går hand i hand. Nätramarna finns tillgängliga i tre alternativ för att passa ett antal konserveringsbehov och budgetar: helt upphängda, rullandes på räls eller rullande på hjul.

Synlig förvaring

Våra ArteStore lösningar innebär att ni har möjlighet att visa fler tavlor på samma yta. Därav öka tillgängligheten av tavlor som annars skulle vara dolda från allmänheten. 

Spar yta

ArteStores mobila lösningar för tavelförvaring stöds av en konstruktion som gör det möjligt att placera ramarna intill varandra. Att enbart använda en mittgång sparar 25% golvyta jämförts med traditionella förvaringslösningar.

Skräddarsydd konstruktion

ArteStore är konfigurerad med en skräddarsydd konstruktion som gör systemen användbara i alla rum. Konstruktionen bär all sin vikt, så ni behöver inte bekymra er om hurvida tak och vägg klarar av vikten.  

A eller T stativ på kompaktvagnar 

Våra mobila magsinhyllor kan kompletteras med nätramar för konstförvaring, Compactus® ArteStore. Kompaktförvaring för museum är utrustade med glidfunktionen “mjuk start och stopp” som ser till att de förvarade objekten blir kvar på sin plats när hyllorna flyttas.

Compactus-ArteStore-XTR-bruynzeel-storage-systems

Är du i behov av råd eller konsultation kring hur ni bevarar och förvarar er konst på bästa sätt? 

Vi erbjuder gratis konsultation med en expert i din region.

ArteStore Rota - Bruynzeel Storage Systems

ArteStore Rota

Tavelförvaring på hjul

Artestore Rota använder kraftiga hjul på det befintliga golvet. Konstruktionen har styrskenor för att fixera in nätramarna perfekt. Idealiskt lämpad för mindre installationer eller installationer på ett befintligt golv.

ArteStore Terra - Bruynzeel Storage Systems

ArteStore Terra

Tavelförvaring på golvskenor

Nätramar som rullar på räls. Artestore Terra-systemet har ett ovanpåliggande golv av trä eller aluminium, som skapar en helt jämn nivå med rälsen. Den skräddarsydda konstruktionen har styrskenor som fixerar in nätramarna perfekt.

ArteStore Penda - Bruynzeel Storage Systems

ArteStore Penda

Hängande tavelförvaring

Nätramar som hänger från en styrskena av aluminium. Styrskenan är utvecklad för att ha så lite motstånd och vibration som möjligt. Nätramarna kan bära upp till 25 kg per kvadratmeter.

Säkerhet för era tavlor 

Våra nätramar är designade på det säkraste sättet. Först och främst är de vertikala trådarna svetsade framför, så om en målning skulle falla mot nätramen skulle den inte fastna. För det andra är trådarna svetsade på insidan av balken, därav inga vassa kanter. 

Tack vare vårt speciellt utformade ArteStore tavelfäste, kan tavlorna säkert fästas i våra nätramar. Det finns en stor krok så att målningarna inte faller av. Sedan är tavelfästet utformat i en sådan vinkel att den kläms fast på nätramen. Till sist har fästet även extra långa ”ben”, så när du lyfter upp en tavla kommer inte fästet att lossna eftersom den stoppas av ovanstående horisontella tråd.

ArteStore-Painting-Bracket_Bruynzeel-Storage-Systems

Färg

Vi har 13 standardfärger, men kan leverera vilken RAL färg som du önskar.

Mer information

Söker du efter mer detaljerad information kring vår tavelförvaring? Besök vår hemsida med grundläggande tekniska specifikationer. Du kan även besöka vår hemsida där du kan jämföra de olika ArteStore systemen.