OPTIMERA-KAPACITETEN-I-ERT-MAGASIN-Bruynzeel-Storage-Systems

OPTIMERA KAPACITETEN I ERT MAGASIN

Bruynzeel har stor erfarenhet av inredning och utformning av magasin för museer. Förr eller senare får museer slut på golvyta för förvaring. Ständigt växande samlingar med särskilda behov, gör att det blir viktigt att tänka rätt när det gäller museets utrymmen. Med Bruynzeels hjälp kan du undvika stora utbyggnadsprojekt genom att vi hittar alternativ och optimerar museets befintliga utrymmen.

Med förvaringssystemet Compactus® krävs endast en ‘rörlig’ mittgång, vilket möjliggör installation av upp till dubbelt så många skåp på samma golvyta. Systemet kan anpassas och installeras runt byggnadsmässiga hinder, såsom pelare och ventilationsschakt. Framdrivningssystemet säkerställer enkel och mjuk förflyttning av systemet, oavsett innehåll och antalet skåp.

Mer förvaring på mindre yta

Till skillnad från fasta hyllsystem så behöver mobila hyllsystem minimalt med fasta gångar beroende på storleken av kompaktarkivet. Mobila hyllsystem utnyttjar utrymmet på bästa sätt och fördubblar nästintill magasinets förvaringskapacitet.

Flera säkerhetsfunktioner

Vårt eldrivna hyllsystem kommer med en inbyggd RFID läsare där ni kan reglera åtkomstkontroll till arbetsgångar, som även utlöser ett larm vid inbrottsförsök. Systemet är utrustat med ”mjuk start och stopp” som ser till att de förvarade objekten blir kvar på sin plats. 

Anpassad Inredning

De mobila magsinhyllorna kan kompletteras med andra förvaringslösningar t.ex. nätramar för konstförvaring, lådor, hyllavdelare och en mängd andra tillbehör. Därmed kan vagnar och hyllor anpassas efter de objekt som ska förvaras, på ett sätt som nyttjar magasinet maximalt.

Compactus® ArteStore XTR

Genom att kombinera våra Compactus®-lösningar med våra nätramar för konst, skapas en kompakt tavelförvaring, Compactus® ArteStore XTR. Nätramarna är helt integrerade i skåpen. Med de bästa säkerhetsfunktionerna som ingår i vårt drivsystem Dynamic II, är din konst och användare alltid skyddade. Ni kan till exempel konfigurera gångarna så att endast vissa personer har tillgång till dem.

Compactus-ArteStore-XTR-bruynzeel-storage-systems

Är du i behov av råd eller konsultation kring hur du optimerar din förvaringsyta på bästa sätt? 

Vi erbjuder gratis konsultation med en expert i din region.  

Compactus® Original XT

Vevdriven, lätt-medium last

Våra Compactus® XT-system kan hantera lätta till medeltunga artiklar. Idealiskt lämpade för förvaring av böcker, mindre arkiv men även för garderober och skåp. 

Compactus® Original XTR

Vevdriven, tung last

Detta vevdrivna system kan enkelt hantera tung last och kan konfigureras med LED ljus och ett flertal tillbehör.

Compactus Dynamic 2 XT - Bruynzeel Storage Systems

Compactus® Dynamic II XT

Eldrift, lätt-medium last

Detta eldrivna system hanterar lätta till medeltunga artiklar och har en inbyggd RFID / NFC läsare samt trådlös kommunikation mellan vagnarna. Med den tillhörande Dynamic II appen kan du konfigurera funktioner och systeminställningar.

Compactus Dynamic 2 XTR - Bruynzeel Storage Systems

Compactus® Dynamic II XTR

Eldrift, tung last

Detta eldrivna system hanterar tung last och har en inbyggd RFID / NFC läsare samt trådlös kommunikation mellan vagnarna. Med den tillhörande Dynamic II appen kan du konfigurera funktioner och systeminställningar.

Compactus-ArteStore-XTR-bruynzeel-storage-systems

Compactus® ArteStore

Nätramar, A eller T stativ monteras på våra kompaktvagnar. Förutom att maximera förvaringskapaciteten minskar den elektroniska styrningen vibrationerna och ger optimalt skydd mot damm och ljus när systemet är stängt. Perfekt lösning för tavelförvaring.  

Compactus Double Decker XTR - Bruynzeel Storage Systems

Compactus® Double Decker XTR

Eldrift, tung last – två våningar

Detta eldrivna system hanterar tung last och har en inbyggd RFID / NFC läsare samt trådlös kommunikation mellan vagnarna. Med den tillhörande Dynamic II appen kan du konfigurera funktioner och systeminställningar.

Säkerhetsfunktioner för Dynamic II

Fotoceller
Fotoceller detekterar personer eller föremål i en arbetsgång och hindrar systemet från att röra sig.

Motor Current Monitoring System (MCMS)
Hindrar ett system från att röra sig om den stöter på motstånd.

Åtkomstkontroll & RFID
Användargränssnittet kommer med en inbyggd RF-ID läsare. Med hjälp av funktionen åtkomstkontroll kan du programmera upp till 1000 användare och kontrollera deras tillträde på samtliga arbetsgångar. Arbetsgångar som är skyddade av åtkomstkontrollen låses automatiskt. Vid ett eventuellt inbrottsförsök utlöser mjukvaran ett larm.

Brandparkering
Kan anslutas till byggnadens brandalarm. När ett brandlarm går kan förvaringssystemet stängas automatiskt för att skydda innehållet mot rök, alternativt öppnas för att underlätta släckningsarbetet.

Visuell kontroll
Tvingar en användare att kontrollera den öppna arbetsgången innan vagnarna kan förflyttas.

Safety Master
När någon vill stänga hyllsystemet jämför Safety Master den nuvarande situationen med en bild av en tom arbetsgång. Om bilden är likadan, så stängs systemet. Om bilden inte är likadan, så måste användaren verifiera att gången är tom genom att trycka på ögonikonen på båda sidorna av den öppna arbetsgången.

Dynamic II Kontrollpanel

Åtkomstkontroll

Dynamic II App

Spar Energi – Belysning

Färg

Vi har 13 standardfärger, men kan leverera vilken RAL färg som du önskar.

Tillbehör

Vi har ett stort urval av tillbehör. Läs mer om våra tillbehör på hemsidan.

Mer information

Söker du efter mer detaljerad information kring våra kompaktarkiv? Besök vår hemsida med grundläggande tekniska specifikationer. Du kan även besöka vår hemsida där du kan jämföra de olika Compactus® systemen.