Den berömda danska designstudion Jacob Jensen har skapat “Shade design” exklusivt för Bruynzeel Storage Systems. Shade har samma minimalistiska färgpalett och klassiska linjer som studions banbrytande arbete för Bang & Olufsen, Jabra och General Electric. Shade design finns i Bruynzeels hela utbud av fasta och mobila skåp. I minidokumentären nedan presenterar Timothy Jacob Jensen, son till grundaren och nuvarande VD för Jacob Jensen-studion, sin vision för modern design.

JACOB JENSEN DESIGN

Jacob Jensen Design är ett av de äldsta designföretagen i världen. Företaget grundades för 55 år sedan av Jacob Jensen. Under tiden har den andra generationen av företaget förvärvat bolaget. Se klippet intill för att höraTimothy Jensen berätta.

SPÄNNINGEN MELLAN ESTETIK OCH FUNKTIONALITET

När vi talar om design består första intrycken. Det gamla talesättet att form följer funktion är inte fel – det är bara inte tillräckligt längre. En designad produkt, säger Timothy, måste ha mervärde …

VAR FÅR MAN INSPIRATION?

Varifrån får vi inspiration? Enligt Timothy Jensen föds vi alla med förmågan att vara kreativa ; ” inspiration är nyckeln som låser upp vår potential”

SHADE DESIGN-PROCESSEN

Shade för Bruynzeel var den första gången Jacob Jensen blev ombedd att designa ett lagringssystem. Med över 50 års erfarenhet följer varje design som studion skapar speciella steg, vilken börjar med några enkla skisser på papper och idéutveckling. Här förklarar Timothy Jacob Jensens tillvägagångssätt för att förverkliga en designbeskrivning.

HUR SER DEN PERFEKTA DESIGNEN UT?

En perfekt designlösning är något magiskt. Design är inte konst även om den delar många egenskaper med konst. Så när det kom till att utforma ett lagringssystem, kom Timothys vision att vara en produkt som “har försvunnit” när den inte används.

FÖRETAGSVÄRDERINGAR AV KONTORSDESIGN

Företag vill uttrycka olika saker genom sina kontor som ofta är kopplade till företagets värderingar. Detta påverkar inredningens utformning. Med Jacob Jensen Studios i Shanghai och Danmark som utgångspunkt, förklarar Timothy hur bra kontorsdesign kan hjälpa alla företag att få det bästa av sin arbetskraft.

FRAMTIDA ARBETSPLATSER

Kontorsutrymme och design kommer att tala mer till individen i framtiden. Behandla dina anställda väl genom att beakta deras behov när du utformar ditt kontor, säger Timothy, och du kommer att behålla din konkurrenskraft.

VÄLKOMMEN TILL KONTORET

Vi får inte glömma att vi är ett slags djur, när vi organiserar vår arbetsplats, säger Timothy. Han stiger upp tidigt varje morgon för att tända en brasa, tända ljus och sätta på kaffe i Jacob Jensen-studion, för att uppfylla vår grundläggande önskan om att ha det mysigt tillsammans. Anställda som kommer in senare känner sig inte bara välkomna, utan känner också att företaget respekterar dem.

FORM OCH FUNKTION FÖR LAGRING

På museer och bibliotek är lagringsresurser hjärtat i organisationen. Naturligtvis bör största delen av finansieringen användas till konst och böcker, men, varnar Timoteus, om man ignorerar det praktiska och den estetiska upplevelsen av förvaring blir din organisation lidande som resultat. Design är centralt i denna process.

JACOB JENSENS FILOSOFI

I Jacob Jensens designstudio är syftet själva essensen av ett objekt eller en produkt. Det viktiga är, säger Timothy, att allt är i balans och ingenting får övertaget. Han förklarar också betydelsen av färg och linje i att skapa sin vision om enkelhet.

GÖRA SIG ETT NAMN SOM DESIGNER

“Du är aldrig bättre än din senaste strid.” Du kan inte överleva enbart på ryktet, säger Timothy, bara på kvaliteten i ditt arbete.

Önskar du mer information om Bruynzeel Storage Systems förvaringslösningar.