Bruynzeel Storage Systems förvärvar amerikansk distributör av förvaringssystem

Förvärv av RDT Concepts med stark marknadsposition i mellanvästra USA

PRESSMEDDELANDE

Den europeiska marknadsledaren inom mobila förvaringssystem, Bruynzeel Storage Systems med huvudkontor i Panningen i Nederländerna, tar över den amerikanska distributören RDT Concepts från och med idag. Med förvärvet stärker Bruynzeel sin position på den amerikanska marknaden för mobila och fasta förvaringssystem. RDT Concepts har byggt upp en stark position på ett stort antal försäljningsmarknader i mellanvästra USA under de senaste decennierna. Den amerikanska marknaden för förvaringssystem är störst i världen.

Expansion i USA
Med förvärvet av RDT Concepts, som ligger i Ohio, kommer Bruynzeel att få fler kommersiella möjligheter på den amerikanska marknaden. Fram till nu har Bruynzeel använt exklusiva oberoende återförsäljare i USA. Att ha ett amerikanskt kontor erbjuder fler möjligheter att genomföra större projekt på olika marknader. Bruynzeel Storage Systems har ambitionen att avsevärt öka sin försäljning de närmaste åren från 72 miljoner dollar till 121 miljoner dollar 2026. På grund av sin storlek och mångfald är den amerikanska marknaden en viktig del av tillväxtambitionen. Bruynzeel överväger att göra fler förvärv de närmaste åren på viktiga geografiska marknader där de är aktiva.

Bygga på den starka positionen för RDT Concepts
RDT Concepts har skapat en stark position och ett gott rykte under de senaste decennierna som Bruynzeel vill bygga på. Ohio har en strategiskt viktig plats med många kunder i omgivande delstater som Indiana, Kentucky, Michigan, Pennsylvania och West Virginia. Det nya företaget, RDT Bruynzeel Storage Systems, kommer att fokusera på nya projekt i hela USA. Dessutom kommer projekt att genomföras via det befintliga nätverket av distributörer.

Stora projekt på olika marknader
I USA kommer Bruynzeel Storage Systems att rikta in sig på stora projekt på kundsegment som bibliotek, kontor (arkiv), museum, utbildning, myndigheter (arkiv), detaljhandel och sjukvård. De kommer också att fokusera på det växande behovet av (industriella) företag som vill hålla större lager för att vara mindre beroende av leverantörer. Under covid-19-krisen försenades ofta leveranser av viktiga delar, vilket ibland resulterade i dyra produktionsförluster.

Om Bruynzeel Storage Systems
Bruynzeel Storage Systems är marknadsledande på den europeiska marknaden för mobila förvaringssystem i arkiv, bibliotek och museer. De expanderar också inom förvaringslösningar för läkemedel, industri, detaljhandel och sjukvård. Varje Bruynzeel-förvaringslösning är utformad efter och baserad på kundens specifika behov.

Bruynzeel Storage Systems svarar på den växande efterfrågan på platsbesparande förvaringslösningar för ett brett utbud av produkter till ett betydligt lägre pris än att bygga ett helt nytt förvaringsområde. Utrymme blir allt knappare och dyrare och med hjälp av utrymmesbesparande förvaringssystem kan mer förvaringskapacitet realiseras snabbare och mer hållbart.

Bruynzeel Storage Systems grundades 1953 som en del av Bruynzeel-företaget som blev känt för att producera badrum, dörrar, skåp, kök, golv och pennor. Sedan 1980-talet har Bruynzeel Storage Systems privatiserats. Deras högklassiga produktionsprocess gör att de kan ta fram förvaringssystem med modern design och av högsta kvalitet, med de kortaste produktions- och leveranstiderna.

Förutom sina egna kontor i Europa är företaget aktivt genom ett omfattande nätverk av distributörer i Afrika, Mellanöstern, Latinamerika, Nordamerika, Australien och Asien. Alla system tillverkas i fabriken i Panningen i Nederländerna. Företaget har över 200 anställda och samarbetar ofta med arkitekter och designers för att utforma skräddarsydda mobila och fasta förvaringssystem för varje applikation. Sedan 2007 har Altor Equity Partners haft en majoritetsandel i företaget.

För ytterligare information: Jasper Hunnekens Group Marketing & Export Manager Tel: +31 6 5024 3998 E-mail: jasper.hunnekens@bruynzeel.org

Ladda ner pressmeddelandet och tillhörande material
Pressmeddelandet finns tillgänglig på:

  • Engelska
  • Nederländska
  • Tyska
  • Franska
  • Svenska
  • Norska
  • Danska
PR-RDT-Bruynzeel-Storage-Systems_1
PR-RDT-Bruynzeel-Storage-Systems_5
PR-RDT-Bruynzeel-Storage-Systems_2
PR-RDT-Bruynzeel-Storage-Systems_6
PR-RDT-Bruynzeel-Storage-Systems_3
PR-RDT-Bruynzeel-Storage-Systems_7
PR-RDT-Bruynzeel-Storage-Systems_4
RDT-Bruynzeel-Storage-Systems_Logo